Fredrik Johansson från Halmstad och Micki Johansson från Falkenberg var med i tävlingen. Foto: Foto f'ralla.

Så gick det i årets Funkisfestival

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen möttes tolv sångare från hela landet i finalen av Funkisfestivalen. Två hallänningar var med och tävlade. Det blev dock ingen förstaplats för någon av dem.

Finalen gick av stapeln på Stockholm Waterfront Congress center och det var en hel del åskådare på plats.

– Det var cirka 1100 besökare. Enormt go stämning, eftersom det var sådan närhet till publiken. Det var galet, säger Ann Epstein, projektledare evenemanget.

I årets festival deltog två hallänningar. Fredrik Johnsson från Halmstad rockade loss med Europes ”the Final Countdown”, medan Falkenbergaren Micki Johansson framförde ”Patricia”, en låt han själv har skrivit.

Körts sedan 2011

I slutändan blev vinnaren Moses Rumie från Tyresö, som sjöng ”Heaven”. De övriga elva finalisterna hamnade på en andraplats.

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Det är ett årligt återkommande evenemang sedan 2011.

Så här såg det ut och lät när bidragen tog sig vidare från de lokala finalerna i Halland.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.