Undersköterskan Jessica Claesdotter Persson hjälper fd covid-19 smittade Peter med att ta fram lunchen. I klippet ovan kan du se hur covid-19 teamet i Kungsbacka jobbar. Foto: Casper Sewerin/SVT

Så jobbar Kungsbackas covid-19-team

Uppdaterad
Publicerad

För att minska på smittspridningen bland äldre inom hemtjänsten i Kungsbacka kommun, finns det nu ett tvärprofessionellt team som jobbar enbart med covid-19-smittade brukare.

– Det är okänd mark, det är nytt, det är spännande och jätteläskigt men jag kände att jag måste prova, säger undersköterskan Jessica Claesdotter Persson.

SVT Nyheter Halland har fått hänga med undersköterskan Jessica Claesdotter Persson under en dags arbete i covid-19-teamet.

I klippet för du veta mer om hur teamet jobbar och möta friskförklarade covid-19-patienten Peter som berättar om sin erfarenhet av teamet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet