Så kan 12-åringar uppleva livet under coronapandemin

Publicerad

Att inte få träffa vänner förutom i skolan och att sakna idrotten som nu är inställd. Men också rädsla att smitta andra. För mellanstadieeleverna Farah och Märta från Falkenberg har coronapandemin inneburit en stor omställning och många tankar.

– Jag var nog lite rädd, att andra i min närhet skulle dö och så. Men nu är det vardag.

Så tänker Märta Karlsson, 12 år, tillbaka på året som har gått. Det var den 31 januari 2020 som Folkhälsomyndigheten för första gången meddelade att ett fall av covid-19 hade bekräftats i Sverige. Märta Karlsson och Fara Amairi går båda i sexan på Skogstorpsskolan i Falkenberg och nu, när pandemin har pågått i ett helt år, har mycket påverkats.

I klippet ovan berättar Farah Amairi och Märta Karlsson om hur de reagerade när de hörde om viruset första gången – och om varför maxantalet att åtta personer får träffas borde höjas till nio.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.