Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Halmstad kommun drar ner på gatubelysningen”, säger Marie Leandersson, förvaltningschef på teknik- och fastighetsförvaltningen. I klippet ser du vilka fler åtgärder som kan komma att vidtas. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Så kraftsamlar Halmstads kommun inför elkrisen

Uppdaterad
Publicerad

Det höjda elpriset och risken för effektbrist har gjort att Halmstads kommun satt igång ett arbete för att minska elförbrukningen, mildra de socioekonomiska effekterna och förbereda ett strömlöst scenario i de egna verksamheterna.

Arbetsgrupper har redan tillsatts för att diskutera förslag på hur man ska gå tillväga för att minska förbrukningen på kort sikt. Ett beslut har redan hunnit fattas.

– Vi kommer dra ner på gatubelysningen i centrala Halmstad. Den sätts på trettio minuter senare på kvällen och stängs av trettio minuter tidigare på morgonen, säger Marie Leandersson, chef på teknik och fastighetsförvaltningen på Halmstads kommun.

I klippet hör du vilka fler beslut för att spara energi som kan komma att tas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Energikrisen i Halland

Mer i ämnet