Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vilka utmaningarna med att laga nobelmiddagen är och en hint om vad som kommer serveras får du reda på i klippet ovan. Foto: Maria Torén

Så nervös är kocken Jacob Holmström från Halmstad som lagar Nobelmiddagen 2023

Uppdaterad
Publicerad

Sedan ett halvår tillbaka har stjärnkocken Jacob Holmström i all hemlighet planerat Nobelmenyn. Här avslöjar han hur det är med nerverna inför söndagens fest för 1300 gäster.

– Det är lite once in a life time, säger han.

Exakt vad som står på menyn är att jämställa med en statshemlighet i skrivande stund men att råvarorna är fisk, skaldjur och alger är avslöjat. Vad annars är att vänta av en västkustgrabb?

Och han har en tydlig plan för hur man ska lyckas hålla maten både varm och smakrik.

– Jag har ett gäng med mig som kommer jobba med det här och jag känner mig i trygga händer, säger han.

Öppnar restaurang i Halmstad

Jacob Holmström är uppvuxen i Halmstad och utbildad på Sturegymnasiet. I flera år har han drivit prisbelönt krog i Stockholm, men har nu flyttat tillbaka Halmstad där han kommer driva restaurang i Tylösand.

– Jag är glad över att vara tillbaka i staden och det känns jättekul att ha en krog här framöver, säger han till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.