Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Naser Beladell, Shqiponje Bekteshi och Lise-Lotte Höglund berättar hur de påverkas av coronakrisen och det nya förbudet mot folksamlingar på över 50 personer. Foto: Elin Schwartz/SVT

Så reagerar halmstadborna på nya coronarestriktioner

Uppdaterad
Publicerad
Det blir förbjudet med folksamlingar med över 50 personer med start på söndagen. SVT Nyheter Halland frågade halmstadborna hur coronakrisen och de restriktioner som införts påverkar deras vardag.

Naser Beladell har förlorat jobbet och tänker på viruset hela tiden, Shqiponje Bekteshi känner sig inte orolig alls och Errol Simsek kommer anpassa sin restaurang fastän det inte behövs enligt lag.

Hör dem och andra halmstadbor berätta om hur de påverkas av spridningen av coronaviruset och de restriktioner som införts för att minska smittan, i klippet ovan.

Restriktioner på grund av coronaviruset

Visa

För att  minska smittspridningen har en rad restriktioner införts i samhället.

Till exempel får restauranger endast ha bordsservering och på fredagen presenterade regeringen sitt beslut att maxantalet vid allmänna sammankomster ändras från 500 till 50 personer.

Förbudet mot större sammankomster gäller exempelvis demonstrationer, konserter och gudstjänster, men däremot inte livsmedelsbutiker, kollektivtrafik, kaféer och restauranger. Privata tillställningar omfattas inte heller av lagen.

Förbudet börjar gälla från den 29 mars.

Källor: Folkhälsomyndigheten och polisen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet