Foto: SVT / TT

Samlar in pengar till Elie

Publicerad

Efter en förlikning med Falkenbergs kommun stod Elie Hachem med 40.000 kronor i skulder. Nu har föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning, FUB, startat en insamling för honom.
– Det betyder mycket för mig, säger Elie Hachem själv.

Historien har berättats tidigare. Falkenbergs kommun ansåg att Elie Hachem var utvecklingsstörd och han placerades därför i särskola. Senare visade sig dock att han i själva verket hade en hörselnedsättning. Elie valde då att stämma kommunen och krävde kompensation för sina förlorade skolår.

– Det skulle innebära att jag får någonting för alla de åren som jag aldrig kommer att få tillbaka, sa Elie Hachem till SVT då.

Förlikades med kommunen

I februari i år slutade det hela dock med att Elie förlikades med kommunen och kvar stod han istället med en skuld på 40.000 kronor. Därför samlar föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning, FUB, i Halland in pengar för att Elie ska bli kvitt sin skuld.   

– Kommunen har ju inte på något sätt varit beredda att stötta Elie trots att man vet att man har gjort fel utan det har varit kallt från deras sida. Nu försöker vi istället samla in pengarna för självrisken, säger Willy Engelbrethsen från FUB Halland.

Det var P4 Halland som var först ut med att berätta om insamlingen som snart har varit igång i en vecka.

– Vi drog igång runt den första maj och då fick vi in drygt 2.500 kronor. Elie står ju med en skuld som han inte kan betala och det är viktigt att visa att kommunen har gjort fel, fortsätter Willy Engelbrethsen.

”Känns bra”

Huvudpersonen själv känner stor tacksamhet över initiativet.

– Jag tycker det är bra och det betyder ju att jag kommer att kunna betala tillbaka min skuld till advokaten, säger Elie Hachem och fortsätter:

– Det betydet mycket och jag är mycket tacksam.

Hur ser ditt liv ut idag?

– Jag studerar och kämpar på fortfarande, avslutar han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Elie Hachem

Mer i ämnet