• Viktigt meddelande:

    Kraftig rökutveckling från en vindsbrand i norra delarna av Landskrona. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet ovan kan du höra hur lär de sig svenska utan att sitta bakom skolbänken. Foto: Svt

Sång och lek vägen till svenska språket i Hylte

Uppdaterad
Publicerad
Många nyanlända lär sig svenska genom att sitta i skolbänken. Men i Hylte kommun hoppas man att sång och rollspel ska vara vägen till språket och arbetsmarknaden.

Studiegruppen ”En ny väg till lärande” är en nystartad del i projektet Integration Halland. Med hjälp av musiken, rollspelen och diskussioner får deltagare lära sig svenska. Och en del av syftet med gruppen är att öka chansen till jobb.

– Jag tror att om de lär sig svenska genom att sjunga, leka och diskutera så kommer de självklart lyckas, säger kursledaren Yasmin Ateih.

Ska bli ordinarie verksamhet

Projektet Integration Halland har nu hållit på i tre år och har precis avslutats, men ”En ny väg till lärande” ska nu bli en del av Hylte kommuns ordinarie verksamhet.

I klippet ovan kan du höra hur lär de sig svenska utan att sitta bakom skolbänken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hylte

Mer i ämnet