Sarah Dufva från Halmstad befinner sig med sällskap i Barcelona. Foto: TT/Privat

Sarah var på väg till La Rambla före attentatet

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Dufva från Halmstad befinner sig med sällskap i Barcelona. Hon var tillsammans med en kompis på väg till La Rambla strax innan terrorattentatet inträffade.

– Det känns som ödet att vi inte var på La Rambla, säger en skärrad Sarah Dufva till SVT Nyheter Halland.

Sarah Dufva och hennes kompis hade precis påbörjat sin semestervecka i Spanien när terrorattentatet inträffade. Vännerna var strax före på väg till La Rambla när de ändrade planerna och gick till Sarahs syster med pojkvän på ett annat hotell i närheten.

– Vi satt på en balkong på hotellet där min syster och pojkvän bor och märkte hur polisbilar, ambulanser och helikopter började röra sig mot La Rambla. Då berättade en person på hotellet att någon kört in med en lastbil in i en folkmassa, säger Sara Dufva när SVT Nyheter Halland ringer upp.

Misstänkt terrordåd i Barcelona – teckenspråk

Vad var det första du tänkte?

– Ingen visste vad som hänt. Men när sirenerna inte slutade låta så kände vi på oss att det hänt något allvarligt. Alla varnade oss att inte gå ut. Jag blev nog mer chockad än de andra i sällskapet. Att se siffrorna över antalet döda och skadade och samtidigt inte kunna ringa hem gjorde att jag fick panik. Det kunde lika gärna ha varit vi.

Befann sig i London en vecka före attentat

Efter senaste årens terrordåd i Europa hade sällskapet valt resmålet Barcelona med omsorg.

– Allting är så hemskt. Vi har blivit rädda för att resa för vi var i London en vecka före attacken där. Så vi ville inte åka till London eller Paris efter det som hänt. Och så hände det här samma dag som vi kom hit till Barcelona. Det känns hemskt.

Ska ni stanna kvar eller åka hem?

– Nej, vi stannar här resten av veckan. Vi ska försöka ha en bra vecka och inte låta detta förstöra hela resan. Men vi kommer nog vara försiktiga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt terrordåd i Barcelona – teckenspråk

Mer i ämnet