SD-politiker i Halmstad kan tvingas återbetala felaktig sjukpenning – kommer invända mot bedömningen

Uppdaterad
Publicerad

Försäkringskassan vill ha tillbaka 135 000 kronor i sjukpenning från Halmstadspolitikern Andréa Skoglund för att hon samtidigt varit politiskt aktiv. Men själv menar hon att Försäkringskassan känt till hennes politiska uppdrag och hon kommer att lämna invändningar mot myndighetens bedömning.

SVT kontaktar politikern tre dagar före tidsfristen för att komma in med synpunkter på Försäkringskassans beslutsunderlag går ut. Då svarar hon att hon inte känner till det.

Två dagar senare återkommer hon och säger att hon kommer att lämna invändningar mot Försäkringskassans bedömning.

Andréa Skoglund är ledamot för Sverigedemokraterna i bland annat kommunfullmäktige, kommunstyrelsens personal- och ledningsutskott och byggnadsnämnden i Halmstads kommun.

Starta klippet ovan för att höra hur Andréa Skoglund (SD) bemöter uppgifterna och vad hon tidigare uppgett om sin sjukskrivning.

Här är anklagelserna som Försäkringskassan riktar mot kommunpolitikern Andréa Skoglund:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.