Färre flygplan kommer troligen att landa och lyfta från flygplatsen i Halmstad på grund av minskad efterfrågan under Coronapandemin.

Ser över antalet flygavgångar från Halmstad City Airport

Uppdaterad
Publicerad

Flygbolaget Bra, som bland annat flyger mellan Halmstad och Bromma, kommer att minska antalet avgångar eftersom resenärerna uteblir.

– Vi kommer att fortsätta flyga från Halmstad, men vi går metodiskt igenom hela vårt trafikprogram för att möta den minskade efterfrågan på flygresor på grund av oro för coronasmittan, säger Jim Hoferberg, kommunikationschef på Bra till SVT Nyheter Halland.

Bra har redan ställt in enstaka avgångar i landet och då har passagerarna bokats om till nästa flight istället. Under fredagen räknar flygbolaget med att ha tagit beslut kring vilka avgångar som ställs in.

Coronaviruset i Halland

Erbjuds ombokning

– Har man bokat en resa med Bra kommer man att få meddelande från oss om flighten dras in och då erbjudas ombokning till en annan avgång, säger Jim Hoferberg.

Det var under helgen som flygbolaget såg en stor minskning i antalet bokningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet