Bandyungdomar tränar på Sjöaremossen. Foto: Mårthen Backlund

Sjöaremossens framtid avtalad

Uppdaterad
Publicerad

Nu är Kungsbacka och Varbergs kommuner överens om Sjöaremossens framtid.

Det har varit en del turer kring den framtida finansieringen av Sjöaremossens isbana mellan Kungsbacka och Varberg. Efter att Kungsbacka kommun övervägt att dra sig ur finansieringen helt för att sedan kovända började man tvista om hur det framtida avtalet skulle se ut.

Läs mer: 1371 underskrifter för Sjöaremossen

Men nu ser det alltså ut som att de båda kommunerna är överens om ett avtal som ska gälla över sju år. Detta enligt ett beslut av nämnden för fritid och folkhälsa i Kungsbacka den 21 april

”Lättad och glad”

I avtalet står det bland annat skrivet att Kungsbacka kommun ska få köpa tider på banan för Frillesås bandyklubbs, och eventuellt andra föreningars, räkning.

– Jag är lättad och glad. Det är så betydande, vi är ju en liten förening. Hela den här härvan har tagit energi, kraft och fokus, säger Frillesås BK:s ordförande Lars-Johan Svanström, till Hallands Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.