Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Som en följd av den tuffa arbetssituation för landets sjuksköterskor arrangeras nu en löputmaning för att stärka yrkeskårens personliga hälsa. Foto: SVT/ERIK G SVENSSON/TT

Sjuksköterskor i Halland springer för att må bättre: ”Viktigt för att orka”

Uppdaterad
Publicerad

Coronapandemin har lett till en överbelastning på vården. Som ett resultat av det har många sjuksköterskor sjukskrivit sig eller sagt upp sig. Därför arrangerar Svensk sjuksköterskeförening en löputmaning för landets sjuksköterskor med syftet att stärka deras individuella hälsa.

– Grundtanken är att förmedla budskapet att man måste ta hand om sig själv för att kunna ta hand om andra, säger Johanna ulfvarson, Svensk sjuksköterskeförening.

Löputmaningen pågår mellan den 20 augusti och 20 september. Under perioden kan deltagarna välja hur långt de vill springa och ifall de vill delta i grupp eller på egen hand. Vinnaren får 10 000 kronor att donera till valfritt välgörande ändamål. En av deltagarna är Ann-Louise Trusell från Åsa.

– Löpning är ett sätt för mig att ventilera tankar gällande både jobbet och privatlivet. Det är bra sätt att kombinera motion och att få komma ut i naturen som ju alltid är läkande, säger Ann-Louise Trusell, iva-sjuksköterska.

Se klippet för att höra om Ann-Louise Trusells mål med löputmaning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet