”Hotet är sådant att det inte kan uteslutas att ett brott kan ske”, säger polisen. Foto: SVT

Skola stänger efter hot på sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

Stenstorpsskolan på Kärleken i Halmstad stänger på skärtorsdagen efter att ha blivit utsatt för hot på sociala medier.

– Hotet är sådant att det inte kan uteslutas att ett brott kan ske, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Såhär skriver skolan på sociala medier:

”Efter att ha blivit utsatta för ett hot på sociala medier kommer både skolan och fritids vara stängt idag, på polisens rekommendation. Vi ber alla att hålla era barn, våra elever, hemma. Mer information kommer under dagen på Unikum”.

Skolhot i Halmstad

– Sent i går kväll kom det ett hot via sociala medier och hotet är sådant att det inte kan uteslutas att ett brott kan ske, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Ingen misstänkt

Stenstorpsskolan är en 4-9-skola med omkring 340 elever. Polisen utreder nu hotet under rubriken grovt olaga hot mot grupp.

– Ingen är i nuläget gripen eller misstänkt men vi jobbar med utredningsåtgärder nu.

Exakt vad hotet består i eller hur det är utformat vill inte polisen gå in på. Men det var alltså av sådan art att skolan i samråd med polisen valde att hålla skolan och fritids stängt under skärtorsdagen.

– Det fanns personal vid skolstarten som mötte upp de elever som inte nåtts av informationen. Även polis fanns på plats, säger Ulla Brehm.

Krisgrupp aktiverad

Kommunen har aktiverat en krisgrupp för att ta ett helhetsgrepp i Halmstad mot hotet mot både Stenstorpsskolan  och det liknande hotet mot Furulundsskolan tidigare i veckan.

– Vi tar det här på största allvar men vi vill inte väcka någon oro, säger Patrik Engström, skolområdeschef, barn- och ungdomsförvaltningen.

Partik Engström ser hoten mot de båda skolorna i Halmstad som olika händelser men med liknande mönster.

– Det är de här bilderna på vapen som publicerats med kopplingar till de respektive skolorna, säger han.

Tre skolor hotade på kort tid

Under onsdagen ska även Brunnsåkersskolan i centrala Halmstad blivit utsatt för hot genom en lapp som lämnades utanför rektorsexpeditionen. Sammanlagt tre skolor i kommunen hotats den senaste veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolhot i Halmstad

Mer i ämnet