Lagaholmsskolan i Laholm. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Skolinspektionen kräver åtgärder på Lagaholmsskolan i Laholm

Uppdaterad
Publicerad

Laholms kommun har inte gjort tillräckligt för att motverka bråk och otryggheten på Lagaholmskolan. Det konstaterar Skolinspektionen som utrett skolan.

Föräldrar och polis har tidigare vittnat om stora problem på skolan i Laholm till SVT nyheter Halland. Det handlar om elever som känt sig otrygga, användandet av hårt språkbruk och bråk. Något som resulterat i flera polisanmälningar.

Skolinspektionen konstaterar, efter intervjuer med skolpersonal och elever, att personal inte ingriper när det förekommer kränkningar och att de inte alltid anmäler händelserna till rektorn.

I utredningen framkommer också att skolan inte bedrivit något systematisk, förebyggande värdegrundsarbete för att förhindra kränkningar.

Senast i mitten av november ska skolan ha vidtagit åtgärder annars väntar sanktioner.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT Nyheter Halland har varit i kontakt med flera föräldrar som har barn som går på Lagaholmsskolan. Hör föräldern ”Ahmed” i klippet om hur han ser på situationen som råder på skolan. Foto: Valentina Xhaferi/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.