Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter, Moa Roos, om dockan som försvaret ska ta med in i rättssalen när det omtalade ”snippa-fallet” tas upp i hovrätten igen. Foto: SVT

Snippamålet: Man friades för våldtäkt mot barn – nu tas fallet upp igen

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen startar rättegången i hovrätten, när det så kallade snippamålet ska tas om. Detta efter att Högsta domstolen gett hovrätten bakläxa för att inte ha prövat andra brottsrubriceringar.

I klippet får du en snabb genomgång om vad målet handlar om.

På grund av rättegångsfel ska målet tas om i hovrätten. Detta då det saknades alternativa brottsrubriceringar i målet. Hovrätten för västra Sverige gick heller inte till botten med vad flickan exakt menade med ordet snippa. Flickans mamma kommer att höras som vittne i rätten och försvaret tar med sig en docka.

Kritik mot snippan-dom

– Försvaret har med sig dockan för att påvisa att mannen inte skulle ha orkat lyfta flickan så som de menar att flickan påstått, säger SVT:s reporter Moa Roos som är på plats i domstolen.

I klippet berättar Moa Roos mer om vad försvaret vill visa genom att ta med sig en skyltdocka in i rättssalen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Snippamålet – detta har hänt. Foto: Micke Larsson/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot snippan-dom

Mer i ämnet