”Vad hände? Det är ju mycket pengar det handlar om”, säger socialrådgivaren Åse Voxhed. Foto: SVT

Socialrådgivare höjer rösten mot sparkrav

Uppdaterad
Publicerad

Barn och unga med psykisk ohälsa och ungdomar som redan har det svårt kommer att drabbas hårt av kravet på miljonbesparingar på socialförvaltningen i Halmstad. Det menar socialrådgivarna på barn- och ungdomsenheterna som nu höjer rösten.

Socialförvaltningen i Halmstad är i ett ansträngt ekonomiskt läge och måste spara tiotals miljoner kronor, vilket SVT Nyheter Halland rapporterat om de senaste veckorna.

Anledningen är bland annat ökade kostnader för LSS och ensamkommande flyktingbarn.

Socialrådgivarna på barn- och ungdomsavdelningen är oroliga att redan utsatta barn och unga kommer att hamna i kläm i och med sparbetinget. Dels för att väntetiderna förmodas bli längre, men också för att den psykiska ohälsan bland barn och ungdomar växer.

Se och hör Sara Loippo, Åse Voxhed, Christine Carlsson och Maria Johansson uttrycka sin oro kraven på miljonbesparingarna.

Socialrådgivarna Sara Loippo, Åse Voxhed, Christine Carlsson och Maria Johansson är oroliga över de föreslagna miljonbesparingarna på socialförvaltningen. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer