Den stoppade bussturen till Särö återupptas under tisdagen. Foto: SVT

Stoppade bussturen i Kungsbacka återupptas

Uppdaterad
Publicerad

För drygt en vecka sedan ställdes turerna efter klockan 20 med busslinje 720 till Särö in, efter att åter igen utsatts för äggkastning, stenkastning och hot. Nu återupptas turerna.

Under tisdagen meddelar Oskar Nelson Danevad, vd på KE's bussar som traffikerar linje 720, att de återinför den inställda kvällsturen igen.

– Vi har haft god samverkan med kommun och polis och bedömer att det nu är säkert att återuppta turen. Vi kommer sen ha löpande uppdatering av läget, säger Oskar Nelson Danevad.

På SVT:s fråga om vilka åtgärder som vidtagits för att se till att bussturen nu är säker, hänvisar Oskar Nelson Danevad till Västtrafik.

– Vi har tagit fram en plan som vi tror kommer öka tryggheten. Det kommer finnas personal ute och i trafiken, säger Kristian Lans, presskommunikatör på Västtrafik.

Vad innebär det mer konkret?

Vi har kommit överens om att inte gå in på några detaljer, men vi har vidtagit trygghetsskapande åtgärder, säger Kristian Lans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.