Hör Mikaela Westerberg från Röda Korset i Halmstad berätta om efterlysningen. Foto: Privat/TT

Blöjefterlysningen gav största engagemanget någonsin

Uppdaterad
Publicerad

Vi har aldrig fått så stort gensvar tidigare, säger Mikaela Westerberg på Röda korset efter efterlysningen av blöjor till asylsökande på Spenshults boende utanför Halmstad.

Det var i ett inlägg på social medier i slutet av augusti som Röda korset i Halmstad efterlyste blöjor till barnfamiljer på Migrationsverkets boende i Spenshult.

Detta eftersom de bidrag familjerna får har svårt att räcka till för blöjköp.

– Vi har aldrig fått så stort gensvar tidigare. Vi fick in ett tiotal paket med blöjor och människor som bor längre ifrån har swishat pengar som vi kan använda för att köpa in blöjor, berättar Mikaela Westerberg på Röda korset Halmstad.

Akut brist åtgärdad

Den akuta blöjbristen är därmed avvärjd men Röda korset påpekar att det finns ett stort behov av hygienartiklar och förbrukningsvaror, som blöjor, även framöver på Spenshult. Och man kan med gott samvete även skänka påbörjade förpackningar.

– Har man till exempel tvål och hårspray och liknande som man inte använder längre men som är fräscht så tar vi tacksamt emot det, säger Mikaela Westberg.

Regnkläder behövs

Höstens intåg innebär också behov av regnkläder och stövlar till både barn och vuxna.

– Man kan lämna gåvorna antingen i vår butik i Halmstad eller i den bod vi har utanför, säger Mikaela Westerberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.