”Dante får inte ha dött förgäves”, skriver hans familj i ett tackbrev som lästes upp för pristagarna när 112-priset delades ut. Foto: SVT/ SOS Alarm

Tackbrevet från Dantes familj: ”Dante får inte ha dött förgäves”

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen prisades Missing people, polisen och försvarsmakten av SOS Alarm som tilldelade organisationerna 112-priset för den uppmärksammade sökinsatsen efter 12-åriga Dante från Falkenberg.

Det var i november förra året som Dante försvann från sitt hem. Tre dygn senare hittades han död i närheten av en kraftstation i Ätran.

Tusentals frivilliga från hela landet engagerade sig dag som natt i sökandet efter pojken.

Såhär lyder motiveringen för 112-priset:

”112-priset 2019 tilldelas Polisen, Försvarsmakten och Missing People för sökinsatsen efter 12-årige Dante i Falkenberg i november 2018. Insatsen visar på en fantastisk samverkan mellan professionella aktörer och civilsamhället, men också på medmänsklighet och en genuin vilja att hjälpa till utöver det vanliga.”

I klippet ovan läses tackbrevet från Dantes familj upp i sin helhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.