Tågtrafiken under kommande helg kommer påverkas av två banarbeten i Varberg och Halland. Foto: SVT

Tågtrafiken i Halland ställs in under helgen

Uppdaterad
Publicerad

Under kommande fredag, lördag och söndag kommer tågtrafiken i och genom Halland att påverkas på grund av två arbeten på Västkustbanan. Det ena sker i Varberg och det andra i Halmstad.

– Ersättningstrafik kommer förstås att finnas så man kommer alltid fram till alla destinationer. Men alla måste räkna med längre restid än vid en vanlig tågresa, skriver Peter Gyllander som är Hallandstrafikens presschef i ett pressmeddelande.

Banarbetet startar vid midnatt mellan torsdag och fredag och arbetet i Halmstad startar på fredag kväll. Allting beräknas vara klart natten mellan söndag och måndag. Hallandstrafiken uppmanar resenärer att ta en extra koll över hur trafiken kommer påverkas så att man kan planera sin resa.

Tågstoppet påverkar även Viskadalsbanan (Varberg-Borås-Varberg) men inte Krösatågen från Halmstad till och från Värnamo.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Varbergstunneln

Mer i ämnet