Fabio Ishaq (SD) är en av de som inte är med som förslag på den nya kommunlistan. Foto: SVT/Ida Röök Svalander

Toppnamn petade i förslag till Sverigedemokraterna i Halmstads kommunlista

Uppdaterad
Publicerad

Nästa helg ska Sverigedemokraterna i Halmstad besluta vilka som ska stå med på kommunlistan inför hösten val. Valberedningens förslag petar majoriteten av de personer som nu för partiets politik i kommunfullmäktige, detta rapporterar Hallandsposten.

Av de 15 ledamöter och ersättare som valdes till fullmäktige vid senaste valet har åtta personer satts så långt ner på listan att de inte alls är valbara i år. SD:s gruppledare i kommunfullmäktige Fabio Ishaq saknas helt på listan även om han är en godkänd kandidat. Samma sak gäller för vice gruppledaren Lars Björk och fullmäktigeledamoten Andréa Skoglund.

SVT Nyheter Halland har tidigare rapporterat om hur Andréa Skoglund beordrats pausa sina uppdrag i partiet då Försäkringskassan bedömer att hon felaktig tagit emot sjukpenning på 135 000 kronor.

Den 12 februari kommer partiets medlemmar välja huruvida de följer valberedningens förslag eller inte. Valberedningens ordförande Joacim Svensson säger att han inte vill kommentera kommunlistan förrän efter beslut tagits på mötet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.