Kommunen meddelar att det kan bli aktuellt att stänga ännu fler fotbollsplaner. Foto: Google earth

Torkan slår till – tvingas stänga flera fotbollsplaner

Uppdaterad
Publicerad

Rekordvarma maj månad fortsätter att ställa till med problem i Halland. Nu stänger Halmstad flera av kommunens fotbollsplaner på grund av torkan.

– I den här väderleken har gräset helt enkelt gått ner i vila. Det växer inte på grund av torkan och kan därmed heller inte läka efter spel och träning, säger Jonas Eidergård som är enhetschef på teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun, i ett pressmeddelande.

Sammanlagt handlar det om sju planer i Söndrum och fem planer på Halmstad arena, men om vädret fortsätter i samma stil kan det bli aktuellt att stänga planer även på andra platser i kommun.

– Så här många kommunala planer har vi aldrig stängt på grund av torka tidigare.

Problem för föreningar

Kommunen skriver vidare att det jobbas på att hitta bevattningslösningar.

De stängda planerna innebär bekymmer för föreningar som har inplanerade matcher och träningar. Kommunen hänvisar till att det finns flera konstgräsplaner som man kan boka in sig på. Då gäller följande prioriteringsordning:

”Seniorlag, junior- och pojkallsvenskan utifrån divisionstillhörighet, därefter barn och ungdomar. Matcher prioriteras före träningstid.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.