Foto: TT

Torkan tvingar gräsfotbollsplanerna i Kungsbacka att stängas

Uppdaterad
Publicerad

Torkan har fått gräset på Kungsbackas fotbollsplaner att gå i vila. Därför väljer kommunen nu att stänga gräsplanerna. Men trots det kommer nio gräsplaner användas under Gothia cup.

Sedan en vecka tillbaka råder bevattningsförbud i Kungsbacka. Fram tills dess har kommunen vattnat gräsfotbollsplanerna men nu har torkan resulterat i att planerna tvingas stängas. I Halmstad hanteras samma problem med att tankbilar tar vatten ur Nissan för att vattna planerna, men något liknande är inte aktuellt i Kungsbacka

– Vi har ju Kungsbackaån, men vi har inte utrustning för att ta vatten därifrån. Det är tråkigt men det finns inget att göra, säger Ulf Asklund, enhetschef på driftsavdelningen på kultur och fritid.

Fotbollscup spelas ändå

Under Gothia cup kommer tio planer – nio gräsplaner och en konstgräsplan – öppnas för spel. Det innebär att gräsplanerna kommer ta stryk, men enligt Ulf Asklund kommer de kunna återhämta sig.

– De kommer behöva vatten och lite tekniska åtgärder när vi får vattna igen. Då räknar vi med en 14 dagar för att allting ska bli helt återställt, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattenbrist

Mer i ämnet