Klicka på klippet för att se vart tidigare olyckor på vägen har skett och höra Trafikverket om vilka åtgärder som kan bli aktuella. Foto: SVT

Trafikverket utreder dödsolycka – skett flera olyckor tidigare

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket ska utreda Oskarströmsvägen i Slättåkra i Halmstad kommun efter att en flicka och en kvinna dog i en bilkrock. Tidigare polis- och sjukvårdsrapporter visar även att vägen varit olycksdrabbad sedan tidigare.

Det var under torsdagskvällen som två personbilar krockade där en fem år gammal flicka och en kvinna i 50-årsåldern omkom. Föraren till en av bilarna misstänks ha varit rattfull, och skuldfrågan utreds hos polisen. Nu inleder Trafikverket en utredning om vägen behöver bli säkrare, något som görs vid alla dödsolyckor i trafiken.

Vägen olycksdrabbad sedan tidigare

Sedan 2003 fram till och med juli i år har det skett 14 olyckor som lett till personskador på Oskarströmsvägen, som är omkring fem och en halv kilometer lång. I 13 av fallen har motorfordon varit inblandade och i sex fall har olyckorna varit allvarliga.

Dödsolyckan i Slättåkra

Det rör sig bland annat om två kollisioner mellan motorfordon i korsande kurs, sju singelolyckor, en upphinnande krock, en olycka där någon form av motorredskap varit inblandat samt en olycka där ett motorfordon varit parkerat längs vägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan i Slättåkra

Mer i ämnet