Siri, 5, dog efter krocken mot misstänkt rattfyllerist. Hör vännen till familjen, Alexandra Huseby Martinsen, berätta varför hon startat insamlingen till familjen. Foto: Privat

Familjen vill inte att Siri, 5, ska bli en rubrik bland många

Uppdaterad
Publicerad

Siri, 5, dog efter krocken mot en misstänkt rattfyllerist. Här berättar vännen till familjen om sorgen och varför hon startat en insamling till familjen.

– Hon ska få den bästa begravningen någonsin, säger Alexandra Huseby Martinsen.

Alexandra Huseby Martinsen är nära vän till Siris mamma sedan ungdomsåren.

– Våra barn har vuxit upp tillsammans. Att förlora ett barn är det värsta man någonsin kan vara med om, säger Alexandra.

Dödsolyckan i Slättåkra
Alexandra Huseby Martinsen är vän med Siris mamma sedan ungdomsåren. Foto: privat

Hör henne berätta om varför hon startat insamlingen ”Siri vår ängel” på sociala medier, vad pengarna ska gå till och om responsen från människor som aldrig ens träffat flickan men nu vill vara med och stötta.

Tre dagar efter olyckan har drygt 140 000 kronor kommit in till insamlingen. Parallellt pågår också en insamling via organisationen Ellas hjältar för ytterligare pengar till begravning och gravsten.

Åkte med pappa

Olyckan inträffade på torsdagskvällen utanför Slättåkra i Halmstads kommun. Siri åkte i bilen med sina pappa och ett syskon. De har klarat sig med lindriga skador.

Föraren i den mötande bilen är misstänkt för grovt rattfylleri och vållande till annans död. Även en passagerare i den bilen har avlidit av skadorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan i Slättåkra

Mer i ämnet