Här i utkanten av Slättåkra krockade den rattfulle föraren utan körkort med en barnfamilj där dottern dog. Foto: Fredrik Magnusson/SVT

Misstänkt för dödsolyckan i Slättåkra hade falskt körkort

Uppdaterad
Publicerad

Den förare som är misstänkt för brott vid dödsolyckan i Slättåkra i Halmstad ska ha haft ett förfalskat körkort, något som han i polisförhör också erkänner.

Det var i slutet av augusti som två personer omkom, varav en femårig flicka, i en frontalkrock mellan två bilar i närheten av Slättåkra i Halmstads kommun. Föraren i den ena bilen, en man i 50-årsåldern, tilldelades tidigt misstanke om bland annat grovt rattfylleri och vållande till annans död.

Förfalskat körkort

Polisen har nu bland annat konstaterat att mannens körkort var förfalskat.

Dödsolyckan i Slättåkra

– Hans körkort såg inte så bra ut, så vi kollade med hans hemland och mycket riktigt så har han inget utfärdat körkort där. Nu är han misstänkt för brukande av falsk urkund, något som han också erkänner, säger polisens förundersökningsledare Andreas Gabrielsson.

Nekar till vissa brottsmisstankar

Föraren erkänner även olovlig körning samt grovt rattfylleri, men nekar till brottsmisstankarna om grov vårdslöshet och vållande till annans död.

Enligt Andreas Gabrielsson är mannen påverkad av det som har hänt. Han har aldrig suttit häktad då åklagaren inte bedömde att det behövdes, då mannen har en stadigvarande adress, svenskt personnummer och fast jobb i Sverige.

Han har också, enligt polisen, varit samarbetsvillig genom att svara i telefon och dykt upp på förhör.

Nu ska polisen genomföra en digital rekonstruktion av hur olyckan har gått till.

P4 Halland var först med att rapportera om nyheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan i Slättåkra

Mer i ämnet