Den försvunne 40-åringen såg senast i halländska Älvsered där han driver en butik.

Häktades för kidnappning i Älvsered

Uppdaterad
Publicerad

Två män har nu häktats, på sannolika skäl misstänkta för människorov. En är i 20-årsåldern och den andra i 40-årsåldern. Enligt polisen är de båda bekanta med den 40-årige man som försvann från sin butik i Älvsered för ett par månader sedan. 

Mannens familj har inte hört något från honom sedan han försvann för snart två månader sedan. Enligt polisutredningen finns många frågetecken men trots detta har två män, en runt 20 och en runt 40, under torsdagen häktats vid Varbergs tingsrätt.

De misstänks båda på sannolika skäl för människorov.

Försvann från Älvsered

Mystiska uppgifter

Mannen drev en butik i Älvsered och enligt uppgifter till SVT Nyheter Halland fick den försvunne mannen den 1 maj plötsligt bråttom, efter att ha talat i telefon. Vittnen i närheten ska även sett att en bil, kort därpå, kört in vid butiken. 

Den försvunne mannen bor med familj i Svenljunga. Han kom aldrig hem efter arbetsdagen 1 maj. Spåren efter mannen slutar vid hans bil som en vecka senare hittades utanför köpcentrat i Ullared.

Bekanta

De häktade männen har länge funnits med i förundersökningen. De är båda bekanta med den försvunne. Misstankegraden mot dem har stärkts under polisens utredning vilket lett till beslut om häktning. De misstänks på sannolika skäl vilken är en högre grad av misstanke. De häktades innan lunch under torsdagen av Varbergs tingsrätt.

LÄS MER: Polisen: försvinnandet ett mysterium

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvann från Älvsered

Mer i ämnet