Angelica Bellborg Abrahamsson, ordförande i Harplinge ridklubb berättar att de tog beslutet om höjda ridskoleavgifter redan under sommaren. Foto: SVT

Tvingas höja ridskolepriserna efter torkan

Uppdaterad
Publicerad

Flera ridklubbar i länet har varit tvungna att höja priserna för ridlektioner eftersom fodret blivit dubbelt så dyrt efter torkan.

Harplinge ridklubb påverkades precis som många andra av torkan. Det var svårt att få tag i foder och hö och det de har nu är dubbelt så dyrt som det de hade innan den rekordheta sommaren 2018.

– Har man ett 20-tal hästar som ska ha mat 365 dagar om året så blir det en stress att få tag på så mycket foder, men den ekonomiska biten känns också. Vi har fått tag på olika partier med foder, vissa har varit dubbla priset och andra tredubbla. För en ideell förening som oss så slår det jättehårt ekonomiskt, säger Angelica Bellborg Abrahamsson, ordförande för Harplinge ridklubb.

I klippet kan du höra Angelica Bellborg Abrahamsson berätta om de höjda ridskolepriserna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

I spåren av torkan

Mer i ämnet