Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet hör du kritiken gentemot vaccinkravet i Hylte från undersköterskan Mirljinda Mehmeti och Kommunal-representanten Katrin Karlsson. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Undersköterskan om Hyltes förslag på vaccinkrav: ”Borde vara upp till var och en”

Uppdaterad
Publicerad

Politiker i Hylte kommun vill införa vaccinkrav för vård- och omsorgspersonalen. Nu reagerar fackförbund och medarbetare mot förslaget som ska vidare för beslut nästa vecka.

Se i klippet varför ovaccinerade undersköterskan Mirjlinda Mehmeti och Kommunals företrädare Karin Karlsson tycker att förslaget om vaccinkrav är en dålig idé.

Beslut ska tas den 28 oktober, men Kommunal kritiserar att de inte varit involverade i processen och att arbetsgivaren inte gjort riskbedömningar och åtgärdsplan.

Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande, uppger i en skriftlig kommentar att fackföreningen har fått komma till tals i en MBL-förhandling och att omsorgsnämnden kommer göra riskbedömningar och åtgärdsplaner efter att förslaget varit uppe i kommunstyrelsen.

SVT rapporterade ·

Det finns inga publicerade inlägg ännu

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer