Tidigare kommunalråd Hans Forsberg greps i samband med en polisrazzia när han köpt sex. Foto: SVT

Utredningen klar: Hans Forsberg har rätt till ekonomiskt stöd trots sexköp

Uppdaterad
Publicerad

Hans Forsberg, tidigare kommunalråd i Kungsbacka kommun har rätt till ekonomiskt stöd – trots att han avgått i samband med en sexköpskandal. Det visar nu utredningen som kommunstyrelsens förvaltning beställt av Sveriges Kommuner och Regioner.

Utredningen visar att han från och med den 1 juli 2020, har rätt till maximalt 58 460 kronor i månaden fram tills det att han fyller 65 år. Vilket landar på drygt sex miljoner kronor, eftersom det är nio år kvar tills Forsberg fyller 65.

Politisk bedömning

Utredningen kommer att lämnas över från förvaltningen till kommunstyrelsens arbetsutskott under tisdagen.

– Förvaltningen är nu klar med sin utredning, men i slutändan är det en politisk bedömning som ska till också. Det är kommunstyrelsen som är vår pensionsmyndighet i Kungsbacka och därför den instans som ska hantera ärendet hos oss. Troligtvis blir det den 22 september, förklarar kommundirektör Malin Aronsson i ett pressmeddelande.

Uppfyller kraven för visstidspension

Hans Forsberg har haft uppdrag i kommunen sedan i slutet av 90-talet och uppfyller därför villkoren i avtalet. Från och med 2007/2008 har hans uppdrag motsvarat 40 procent eller mer av heltid och han har fyllt 50 år men inte 65.

Vi försöker nå Hans Forsberg för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Toppolitiker i Kungsbacka köpte sex

Mer i ämnet