Fas 2 senareläggs i Halland. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Vaccinstart för fas två skjuts upp i Halland

Uppdaterad
Publicerad

Planen var att andra fasen skulle dra i gång nästa vecka, men nu kommer besked om att detta skjuts upp till vecka 7 eller 8.

I fas två ingår vaccinering av de som är över 70 år, viss vård- och omsorgspersonal och funktionsnedsatta.

Det har varit oklart med leveranserna av Astra Zenecas vaccin. Nu står det klart att fas två kan komma i gång vecka 7 eller 8.

Coronaviruset i Halland

– Vi har nu fått tydligare besked om vaccinleveranserna och vad som gäller för vaccinerna, då måste vi planera om lite. Vi har haft beredskap för detta och som det ser ut i nuvarande prognos kan fas två komma i gång vecka 7 eller 8, säger Johanna Wiechel-Steier, kommunikationsredaktör på Region Halland.

Under tisdagen kom också beskedet att Astra Zenecas vaccin enligt Folkhälsomyndigheten inte ska ges till personer över 65 år.

– Det innebär att vi måste se till att rätt vaccin når rätt grupp och i takt med leveranserna skjuter vi till eller drar ifrån bokningsbara tider, säger Johanna Wiechel-Steier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet