Skolmat. Foto: TT

Vad tänker du kring skolmatens innehåll?

Publicerad

Vad vet du om maten dina barn serveras i skolan och vad tycker du om den? Tyck till här och nu!

Tillsatser, e-nummer och sockerarter. Vår mat är ofta full av saker vi kanske inte alltid känner till. Eller vill ha.

Inte minst maten våra barn serveras i skolan.

Hur tänker du kring skolmatens innehåll? Kommentera direkt genom att klicka på ”följ rapporteringen nedan”.

SVT rapporterade · Vad tänker du kring skolmatens innehåll?

08.55
Det är förfärligt med alla dessa tillsatser i maten, vem vet egentligen vad de gör med våra kroppar. Barnen borde verkligen förskonas från detta, så skärpning i skolorna.
08.57
Skolmaten bör vara sockerfri!
09.36
Det våre fel att helt blind litar på Livsmedelsverket, kopplingar till industrin är för starka och belastande för att deras undersökningar och rekommendationer ska vara trovärdiga, jag håller med föräldrarnas egen känsla och det är bra att utmana för att få till en ändring av nuvarande regler och vanor!
10.16
Håller fullständigt med Jessica Neogard.
10.45
Ge våra barn naturlig, näringsrik och Riktig mat i skolan. Då kommer barnen orka mer, det blir ett lugnare klimat och en trevligare vardag för pedagogerna!.
11.09
Se till att era barn rör på sig innan ni anpassar fetthalten efter stillasittandet som det antyds här.
13.15
Debattinläggen verkar tala för att varje familj själva svarar för maten, sluta med skolmaten så får alla som de själva vill.
13.15
Jag håller med Jessica. Byt ut margarinet mot riktigt smör och laga maten från grunden. Försök komma bort från hel- och halvfabrikat.
Barn behöver bra mat för att orka med skolan. Jag tycker att det är värt att lägga resurser på.
Det är förresten inte fett som gör barn överviktiga - det är socker och snabba kolhydrater.
13.15
De som gnäller har ofta inte bättre mat hemma.
14.48
Barn behöver bra och naturliga fetter, inte kemiskt tillverkade! Det är stor skillnad på fett och fett. Många allergiker tål rena produkter bättre än behandlade med tillsatser! Det är väl lag i Sverige nu om att förbjuda transfetter i mat. Danmark har haft det länge! Rekommendationerna från Livsmedelsverket är inte tvingande rekommendationer och annan forskning visar på att smör och rena produkter är bra. Naturliga för kroppen att bryta ner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ren mat i skolan

Mer i ämnet