I klippet ovan kan du se hur det såg ut när Fantastiska Underhållningsbandet besökte glasburen i Lund. Foto: SVT

”Varberg för Musikhjälpen” i insamlingstoppen

Uppdaterad
Publicerad

Fantastiska Underhållningsbandet samlade in en bra slant till funktionsvarierade genom Varberg för Musikhjälpen. Deras bidrag var det åttonde största i Sverige.

I lördagskväll var Fantastiska Underhållningsbandet med live i Musikhjälpens glasbur i Lund för att lämna över checken med summan 311 825 kronor.

– Det har gått väldigt bra, säger Lisa Larsson med checken i hand.

I efterhand har det tillkommit ytterligare några tusenlappar och siffran var på måndagen 319 464 kronor genom 319 olika bidrag.

Under 33 timmar, från fredagen till lördagen, ordnade Fantastiska Underhållningsbandet med en egen glasbur vid torget i Varberg för att samla in pengar till Musikhjälpen.

”Varberg för Musikhjälpen”, där alla bandmedlemmar har olika funktionsvariationer, hamnade på en åttonde plats på listan av de största bidragen, genom insamlingar, som gjorts för Musikhjälpen 2018.

I klippet ovan kan du se hur det såg ut när Fantastiska Underhållningsbandet besökte glasburen i Lund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.