Halmstadmusiker skramlar för sjätte året i rad in pengar till Musikjälpen genom att tolka och spela in en låt med gästarartister. I år med draghjälp av Janne Schaffer. Foto: SVT

Schaffer hjälper Halmstads Band Aid

Uppdaterad
Publicerad

Gitarrvirtuosen Janne Schaffer kan bland annat höras på Abbas och Ted Gärdestads låtar. I veckan lirade han i en studio i Halmstad till förmån för Musikhjälpen.

Halmstadmusikerna Micke Ek och Christof Jeppsson skramlar för sjätte året i rad in pengar till Musikjälpen genom att tolka och spela in en låt med gästartister.

– Det är så angeläget att göra det varje år och därför fortsätter vi, säger Christof Jeppsson.

För varje lyssning på Youtube skänker ett antal företag en krona till insamlingen. Årets låt är Cyndi Laupers ”True colors”. När SVT Nyheter besöker studion i Halmstad är Janne Schaffer på plats för att sätta färg på inspelningen.

– Det är musik som ligger mig varmt om hjärtat och det är kul att få vara med på det här. Musikhjälpen känns viktigt, säger Janne Schaffer.

För inte så länge sedan spelade han på 20-åriga Eric Torells begravning, killen med autism och Downs syndrom som sköts till döds av Stockholmspolisen.

– Han älskade Ted Gärdestad, säger Janne Schaffer.

Händelsen har bidragit till att han känner extra starkt för årets tema i Musikhjälpen som är ”Alla har rätt att funka olika”.  Vilket syftar till personer med funktionsnedsättning.

I klippet ovan kan du höra varför han tycker ämnet är viktigt att uppmärksamma. Du får även se hur det gick vid inspelningen – med soloriffen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.