Jonas Hultgren, verksamhetschef på akuten, ser allvarligt på situationen. Foto: SVT/TT

Verksamhetschefen om stressen på akuten i Varberg: ”Tar det på största allvar”

Uppdaterad
Publicerad

Flera sjuksköterskor har sagt upp sig på grund av brister i arbetsmiljön på akutkliniken i Varberg. För att möjliggöra återhämtning har man bland annat infört kortare arbetsveckor på 32 timmar – förutom på sommaren då man jobbar 40 timmar.

– De åtgärder vi har gjort har ju på något vis inte varit fullt ut tillräckliga, säger Jonas Hultgren, verksamhetschef på akuten.

Jonas Hultgren menar att det är lätt att vara efterklok, men att de nu jobbar med att förbättra situationen. Detta gör de bland annat genom tätt samarbete med Vårdförbundet och skyddsombuden.

Från och med nu ska sjuksköterskorna även kunna få handledning i sin yrkesroll, vilket ska ge verktyg till att hantera bland annat stressen.

Han menar också att bristerna i arbetsmiljön inte innebär någon fara för patientsäkerheten. Hör honom berätta i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.