Magnus Aasa, kyrkoherde vid Halmstads församling. Foto: SVT

Vill bygga upp Vårhems förskola på samma plats

Uppdaterad
Publicerad

Inte ens ett dygn efter att Vårhems förskola brann ner så ordnades nya lokaler för barnen. Två dygn senare så föreslår nu kyrkorådets arbetsutskott att den nedbrunna förskolan ska återuppstå på samma plats.

Det var på söndagskvällen som Vårhems förskola, belägen vid västra kyrkogården i Halmstad, brann ner av ännu okänd anledning. Efter ett möte med försäkringsbolaget, som meddelade att alla försäkringar är okej, har kyrkorådets arbetsutskott beslutat sig för att föreslå att förskolan ska byggas upp igen – på samma plats.

– Det är ett jättebra läge, med närhet till naturen och ingen biltrafik. Personligen tycker jag att det är bra med närhet till begravningskappellet, så att barnen får se verkligheten. Nu hoppas jag att kyrkorådet antar förslaget, säger Magnus Aasa, kyrkoherde vid Halmstads församling.

Klart med tillfälliga lokaler

Det tog inte ens ett dygn innan nya temporära lokaler ordnades. Verksamheten flyttar in i Aleskogens paviljongförskola fram till den 1 juli 2019.

– Barnen kom dit idag. Kl 18 på kvällen har vi ett föräldramöte där vi kommer uppdatera om praktiska saker och egendom som förlorats i branden. Vi har beslutat att vi går in och hjälper med alla självrisker, säger Magnus Aasa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.