Sverige är kallt, men människorna är trevliga säger VM-volontären Sun Ning Yu (till höger), en av volontärerna från Shanghai Sports university. Här tillsammans med Shen Chiwen

Volontärer reser från Kina för att hjälpa till under VM

Uppdaterad
Publicerad

För att klara av arbetet med lag-VM i bordtennis i Halmstad tar arrangörerna hjälp av volontärer. Majoriteten kommer från närområdet men det har även flugit in folk från Asien.

De flesta volontärerna kommer arbeta då VM är igång. Men redan nu finns det några på plats för att hjälpa till med uppbyggnaden av Halmstad arena. Bland annat ett tiotal studenter från Shanghai Sports University.

– Vi hjälper till med dekorationer, lägger golv och att tolka åt de kinesiska spelarna, berättar 22-åriga Sun Ning Yu.

Hon tillägger att hon tycker Sverige är kallt men att människorna är trevliga.

Sammanlagt behövs 400 volontärer. Hittills har 370 anmält sig. Drygt hälften är från Halmstad, 30 procent från övriga landet och 10 procent från andra länder som Kina och Tyskland.

– De är nödvändiga för att vi ska kunna genomföra det här, framförallt rent praktiskt, säger volontärsamordnaren Nisse Billing.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.