Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arrangören Veronica Karlberg tycker att det är låga siffror på koldioxidutsläppen för Wheels and Wings. Foto: Marcus Alakangas/SVT

Ny rapport: Wheels and wings släpper ut 300 ton koldioxid

Uppdaterad
Publicerad

Det återkommande evenemanget med veteranbilar som cruisar runt i Falkenberg under två dagar släpper ut lika mycket koldioxid som att 300 personer skulle resa till Thailand: 300 ton, enligt Greentimes rapport.

Starta klippet för att höra hur arrangören Veronica Karlberg ser på resultatet.

Arrangören tolkar rapporten som positiv.

– I det stora hela är det ganska små siffror, säger Veronica Karlberg ordförande i Warbergs automobile club som står bakom evenemanget.

Utredningen över vilken klimatpåverkan eventet har gjordes efter en motion från Miljöpartiet. Markus Jöngren (MP) menar att rapporten är en bra utgångspunkt men anser att analysen är missvisande eftersom beräkningen bygger på vad en genomsnittsbil i Sverige släpper ut per mil och inte en veteranbil – som bland annat drar mer drivmedel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.