252 deltagare deltog i extremloppet. Foto: Sofia Ekhem

16 mils löpning på Kullaberg – så var årets Kullamannen

Uppdaterad
Publicerad

I helgen gick årets upplaga av extremloppet Kullamannen av stapeln. Den mest utmanande etappen är Kullamannen Ultra 100 miles – en 16 mil lång bana med start i Båstad som går längs med kusten och som avslutas med några varv runt Kullaberg.

Kullamannen erbjuder inte bara löpning i extrem terräng, det är också en upplevelse för den som uppskattar vackra vyer över Bjärehalvön. Och så måste man ha en viss portion äventyrslust också. Vissa delar av etappen springs på alla fyra.

– Det är ett fantastiskt lopp. Jag lyckades komma i mål med god marginal till tvåan, så jag är jättenöjd med prestationen, säger Petter Restorp som vann årets Ultra 100 miles. Han kom i mål strax innan klockan tre natten till lördag.

Båstad

De 252 deltagarna har ett och ett halvt dygn på sig att slutföra de 160 kilometerna.

– Jag har sprungit i 29 timmar drygt och har ett tag kvar, jag räknar med att vara i mål halv åtta i kväll, säger en deltagare vid Håkullen klockan 15 på lördagseftermiddagen.

Här startar ett av Kullamannens lopp. Foto: Sofia Ekhem

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Båstad

Mer i ämnet