Foto: Johan Nilsson/TT

Släpptes efter knivdåd i höstas – nu misstänks 17-åringen för mord

Uppdaterad
Publicerad

17-åringen som häktades misstänkt för stickmordet på Västra Sandgatan i lördags kväll är också åtalad för att ha försökt mörda två personer vid Nicolaiskolan i slutet av augusti.

Idag pågår rättegången om den händelse som rubricerades som försök till mord den 23 augusti 2017 utanför Nicolaiskolan. Misstänkt för mordet är en 17-åring med adress i Helsingborg. Han har inte suttit frihetsberövad i väntan på rättegången och fem månader efter mordförsöken vid skolan greps han igen. Nu misstänkt för knivmordet som ägde rum i lördags, något som Helsingborgs dagblad var först med att rapportera om.

– Personen som är åtalad för den gärningen är under 18 år och för att en sådan person ska häktas så krävs det synnerliga skäl. Det krävs alltså mer för att få en så ung person häktad än att få en vuxen person häktad, säger åklagare Magnus Larsson.

Stickmordet i Helsingborg

Mordförsöken vid Nicolaiskolan

Det var ett bråk utanför skolan som ledde till livshotande skador för två gymnasieelever. Eleverna fick skärsår på flera ställen, bland annat i magen och på benen.

I åtalet framgår det att det bara var ”tillfälliga omständigheter” som gjorde att båda eleverna inte dog av sina skador.

17-åringen är åtalad tillsammans med tre andra unga män. Men det är bara 17-åringen som anklagas för knivattacken. De andra misstänkta beskrivs ha sparkat en av de utsatta eleverna på överkroppen och huvudet.

Rättegången skulle ägt rum redan i tisdags, men sköts upp då 17-åringen satt anhållen misstänkt för mord och försök till mord utanför en festlokal på Västra Sandgatan vid 23-tiden i lördags kväll.

Igår blev 17-åringen häktad för lördagskvällens händelser tillsammans med ytterligare två unga män.

17-åringens advokat vill inte kommentera hur sin klient ser på misstankarna mot honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stickmordet i Helsingborg

Mer i ämnet