Tre anhållna för mord efter bråk i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

En man avled och två personer fördes skadade till sjukhus efter efter ett bråk vid en föreningslokal på Bredgatan i Helsingborg sent på lördagen. Tre ungdomar har gripits som misstänkta.

En 17-årig pojke anhölls på den lägre misstankegraden, skäligen misstänkt, klockan 18.58 på söndagskvällen. Han är anhållen för mord och mordförsök i två fall.

– Vi har hållit många förhör under dagen och det kan bli fler anhållanden i det här ärendet, säger Tommy Lindén chef för Helsingborgspolisens avdelning för grova brott.

Vid 22-tiden på söndagen anhölls ytterligare två män. Även de är skäligen misstänkta för mord samt mordförsök i två fall.

– Jag kan inte säga mer än att det är två män i 20-årsåldern, som är bekanta med den förste som anhölls, säger Tommy Lindén till TT.

De anhållnas relation till offren är inte klarlagd.

– Vi har ingen riktigt bra bild av hur det här startade och vad som hänt. Det får komma fram under veckan, säger Lindén till TT.

”Satt in stora resurser”

På söndagsmorgonen meddelade polisen att de under natten hanterade ärendet som en särskild händelse och att utredningen leds av avdelningen för grova brott i Helsingborg.

Den avlidne mannen och de två som skadades i bråket är mellan 19 och 24 år. De är kända av polisen för någon form av brottslighet sedan tidigare.

Under eftermiddagen återupptogs den tekniska undersökningen på brottsplatsen.

– Vi har satt in stora resurser för det här och är i full gång. Vittnen har hörts under dagen och vi kommer fortsätta med det under kvällen, säger Tommy Lindén.

Vet ni att det finns personer som sett vad som hänt?

– Det har varit flera personer på platsen och i de här kretsarna vet man de vilka de är och vad som har hänt. Just nu håller vi på att skapa oss en bild av det.

Bråk vid föreningslokal

Polis och ambulans larmades till Bredgatan i Helsingborg klockan 23.17 på lördagskvällen. Flera uppringare hade då berättat om ett bråk där flera personer ska ha varit inblandade. Bråket startade utanför en föreningslokal i ett industriområde.

När polisen anlände till platsen hittades två allvarligt skadade personer som patrullerna gav första hjälpen i väntan på sjukvårdspersonal.

Dödförklarades på plats

Klockan 02.30 bekräftade polisen att en man avlidit på platsen och att en man fördes till sjukhus. Hans skador beskrevs inledningsvis som allvarliga.

– I det här bråket är det en person som blir så pass skadad att han dödförklaras på plats, säger Mattias Andersson, yttre befäl vid polisen i Helsingborg till TT.

Ytterligare en man ska ha skadats lindrigt i bråket, enligt polisen.

Okänt motiv

Under lördagsnatten spärrades platsen av och kriminaltekniker skickades dit för undersökning. Samtidigt började polisen förhöra vittnen till bråket. En anmälan om mord och två anmälningar om mordförsök har upprättas

– Vi har ingen klar uppfattning i fråga om motiv. Vi ska hålla förhör för att ta reda på vad som har hänt, säger Mattias Andersson.

Enligt uppgifter ska det ha varit ett bråk på platsen tidigare under kvällen, men polisen vet inte om händelserna har något samband. Uppringarna sa att de hört skottlossning, men det finns inget på platsen som tyder på att skjutvapen har använts.

– Skadorna tyder på stickvapen, säger Mattias Andersson.

Bredgatan ligger i ett industriområde. Foto: Mikael Nilsson/SVT
Polisens kriminaltekniker arbetar på platsen. Foto: TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stickmordet i Helsingborg

Mer i ämnet