Foto: Mikael Nilsson

17-åring död efter stickskador på gym

Uppdaterad
Publicerad

Den 17-åring som fick allvarliga stickskador inne på ett träningscenter i Ängelholm i helgen har avlidit. En 15-årig pojke är anhållen misstänkt för mord alternativt dråp.

Det var på lördagskvällen som 17-åringen fick allvarliga stickskador efter att ha blivit attackerad inne på Friskis & Svettis gym i Ängelholm. Pojken vårdades på sjukhus för sina skador men avled under måndagseftermiddagen.

– Han konstaterades avliden 16.20 idag, säger Karim Ottosson, lokalpolisområdeschef.

En 15-årig pojke är anhållen misstänkt för mord alternativt dråp, uppger inre befäl i Helsingborg. Enligt polisen har någon form av stickvapen använts.

– Jag kan bekräfta att det använts någon form av tillhygge eller stickvapen, säger Karim Ottosson.

LÄS MER: ”Det här väcker känslor och skapar otrygghet”

Karim Ottosson, lokalpolischef Foto: SVT

Polisen uppger att den misstänkte 15-åringen kommer att begäras häktad imorgon.

– Det är djupt tragiskt när sådana här unga personer blir inblandade, det berör oss allihop.

Friskis & Svettis har tidigare meddelat att bemanningen och bevakningen vid gymmet kommer att förstärkas. Föreningen ska också ännu en gång ansöka om kameraövervakning hos Länsstyrelsen. Enligt föreningen har de fått avslag på tidigare ansökningar.

LÄS MER: Pojke anhållen för mordförsök

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.