Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under sommarlovet fick Tofta förskola ett tjugotal fönsterrutor krossade – hör Maria Eriksson, biträdande rektor berätta i klippet ovan. Foto: Tofta förskola / Linda Ekström

Tjugotal krossade rutor på förskolan i Gantofta: ”Upprörande”

Uppdaterad
Publicerad

Under sommarlovet drabbades förskolan i Gantofta av flera skadegörelser. Bland annat krossades ett tjugotal fönsterrutor, något som påverkat både barnen och personalen.

Krossade rutor står för 20 procent av skadekostnaden i Helsingborgs stad och kostade förra året runt tre miljoner kronor.

– Vi ser att det sker en ökning under loven, säger Jonas Berg, säkerhetschef på Helsingborgs stad.

Flera rutor krossade

På förskolan i Gantofta är flera av fönstren fortfarande bara provisoriskt lagade efter att de krossades under sommarlovet. Vid ett flertal tillfällen har de på morgonen mötts av trasiga fönsterrutor.

– Det är upprörande. Det påverkar både barnens och personalens arbetsmiljö, säger Maria Eriksson, biträdande rektor på Tofta förskola.

Vill få hjälp av boende

På flera skolor i Helsingborg finns det kameror uppsatta och grupper som nattvandrar, men skadegörelsen fortsätter.

– Vi skulle behöva engagemang från de boende i närheten av skolorna och av föräldrarna till de barn som är ute, säger Jonas Berg.

Se mer från den drabbade förskolan i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.