Stora delar av centrala Ängelholm spärrades av natten till söndag. Tungt beväpnade poliser fanns på platsen. Foto: MIKAEL NILSSON

21-åringens advokat: ”Polisen mycket hemlighetsfull”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att riksenheten för säkerhetsmål tagit över utredningen på måndagen ändrades brottsrubriceringen, från mordförsök och försök till grov misshandel, till rubriceringen grovt olaga hot.

SVT Nyheter når mannens advokat Torsten Andersson sent på måndagseftermiddagen. Han är då ännu inte informerad om att riksenheten för säkerhetsmål, som handlägger säkerhetspolisens ärenden, nu utreder händelsen. Han vet heller inte om att brottsrubriceringen ändrats.

– Polisen är mycket hemlighetsfull, säger Torsten Andersson.

Attack mot cocktailbar i Ängelholm

Under tisdagen kommer förhör hållas med den misstänkte 21-åringen, som hittills har nekat till den första brottsrubriceringen på måndagen.

– Min klient nekar till mordförsök som han misstänktes för i förmiddags. Jag kan inte säga mer än så, säger Torsten Andersson.

Senast onsdag kl 12 måste åklagaren begära 21-åringen, som bor i Ängelholm, häktad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attack mot cocktailbar i Ängelholm

Mer i ämnet