14 anställda – på Isover Saint-Gobain i Billesholm – förlorar sina jobb, enligt företagets vd. Foto: SVT

14 anställda får sluta på Isover i Billesholm

Publicerad

I augusti varslade Saint-Gobain Isover 25 anställda i Billesholm. Nu uppger, företagets vd, Martin White att 14 personer kommer att sägas upp.

– Vi har haft vakanser inom företaget, dessa ska tillsättas med befintlig personal istället för att nyanställa. Vi har också valt att inte förlänga korttidsanställningar, säger Martin White, vd på Saint-Gobain Isover, tidigare Gullfiber.

Efter att förhandlingarna med facket avslutats så är det, enligt Martin White, ovan nämnda orsaker som gjort att det blev 14 anställda som fick sluta, istället för 25.

Som SVT Nyheter Helsingborg tidigare rapporterat så är orsaken till uppsägningarna att företaget förlorade lastbilstillverkaren Scania som kund.

– Människor har vetat att vi förlorade avtalet sedan början av 2017. Men det gör inte saken bättre, vi har fantastiskt lojala medarbetare på företaget, säger Martin White.

Till fredagen har representanter från Arbetsförmedlingen och A-kassan bjudits in till företaget för att sprida information till dem som förlorar sina jobb. SVT har utan framgång försökt att nå facket på Saint-Gobain Isover.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.