Genrebild Foto: TT

82-åring slogs ner på hundpromenad i Klippan

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på lördagsmorgonen blev en äldre man attackerad av en man i 20-årsåldern på Storgatan i Klippan. Mannen fördes till sjukhus och polisen har under lördagen efterlyst eventuella vittnen.

Mannen gick med sin hund på Storgatan i centrala Klippan vid sextiden på lördagsmorgonen när en yngre man helt plötsligt attackerarde honom i korsningen vid Järnvägsgatan. 82-åringen har berättat för polisen att den yngre mannen slog ner honom och sparkade honom när han låg ner.

– Det ska ha varit helt oprovocerat, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.

82-åringen fördes med ambulans till Helsingborgs lasarett.

– Han ska ha fått sårskador och bulor, säger Fredrik Bratt.

Enligt polisen försökte gärningsmannen inte råna den äldre mannen och händelsen rubriceras därför som grov misshandel. Polisen har än så länge ingen misstänkt för överfallet och vill gärna ha in tips från personer som kan ha rört sig i området.

– Det är ju inte helt vanligt att tjugoåringar rör sig ute vid den tiden på dygnet så någon kanske har sett något, säger Fredrik Bratt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.