Foto: SVT

Åklagaren: ”Kan vara svårt med teknisk bevisning”

Uppdaterad
Publicerad

Efter dödsfallet för sju år sedan gjordes en utredning och en obduktion utan att något brott misstänktes. Men trots att det gått sju år sedan dödsfallet så menar åklagaren ändå att den långa tiden inte gör det svårare att utreda.

Under måndagen anhölls en kvinna i nordvästra Skåne skäligen misstänkt för ett sju år gammalt mord på en tvåårig pojke. Redan efter dödsfallet gjordes en utredning av händelsen utan att någon misstanke om brott uppstod.

– Det gjordes en obduktion och ett rättsmedicinskt utlåtande, säger åklagaren Helene Jacobsson.

Det är bland annat den som åklagaren tittar på nu tillsammans med de nya uppgifterna. Om det finns mer ny bevisning än de tips som personer lämnat vill åklagaren inte gå in på.

Men trots att det gått sju år sedan händelsen menar Helene Jacobsson att det inte har någon större påverkan på möjligheterna att utreda händelsen.

– Det är klart att det kan vara svårt med eventuell teknisk bevisning som inte finns på platsen längre men i övrigt är det ingen större skillnad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.