Foto: Mikael Nilsson

Åklagaren: Mördad man i Svalöv kände den misstänkte

Uppdaterad
Publicerad

En 20-årig man är fortsatt häktad misstänkt för mordet på en 25-årig man i Svalöv. Enligt åklagaren har misstankarna mot honom inte försvagats under utredningen.

Det var den 19 oktober som polis och ambulans larmades till en adress i Svalöv. I en portuppgång på platsen hittades en svårt skadad 25-årig man som fördes till sjukhus där han konstaterades död. Polisen misstänkte tidigt att han blivit mördad och utförde en brottsplatsundersökning.

– Det mesta tyder på att brottsplatsen är i anslutning till där han träffades, säger åklagare Anders Stridh.

Fynd som teknikerna gjort på platsen är skickade för analys, men analyssvaren är inte klara.

En person häktad

Dagen efter det misstänkta mordet greps och anhölls två män, men den ena släpptes kort därpå. Den andra är en man i 20-årsåldern som senare häktades. Misstankarna mot honom är så starka att tingsrätten bedömer att han ska hållas häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet.

– Genom förhör med andra uppstod en misstanke mot den mannen, säger åklagare Anders Stridh.

Mannen är tidigare dömd för rån och narkotikabrott. I dagsläget är 20-åringen den enda som är häktad, men åklagaren utesluter inte fler gärningspersoner. 20-åringen och brottsoffret kände varandra, men exakt hur går åklagaren inte in på.

Senast den 20 november måste åklagaren fatta beslut om han ska begära 20-åringen omhäktad.

En man i 25-årsåldern hittades skadad i ett trapphus för drygt tre veckor sedan – han avled senare av sina skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.