Alvaro Santos jublar efter ett mål i kvalet till Champions League 2012. Foto: TT

Alvaro Santos återvänder som ungdomsledare i HIF

Uppdaterad
Publicerad

HIF-ikonen Alvaro Santos återvänder till Helsingborg för att jobba som ledare för klubbens ungdomslag. Familjen flyttar tillbaka för att stanna i staden och i sommar bjuder han också in sin egen ungdomsakademi för ett träningsläger med HIF:s ungdomslag.

Alvaro Santos tog farväl av Helsingborgs IF efter säsongen 2014 och bosatte sig med familjen i Contagem utanför Belo Horisonte i Brasilien. Men nu är det dags för en återkomst, bekräftar klubbdirektören Mats-Ola Schulze under ett medlemsmöte på torsdagskvällen.

– Alvaro är en ikon för oss och har betytt väldigt mycket för klubben, inte minst på fotbollsplanen. Jag ser mycket fram emot att han kommer tillbaka, säger han till SVT Nyheter Helsingborg.

Välkomnas 22 juli

Efter familjens flytt till Sverige i slutet av juni kommer Alvaro Santos att hälsas välkommen tillbaka till HIF i samband med hemmamatchen mot Örgryte 22 juli.

11 september 2002. Alvaro Santos gör 1–0 i ett derby mot Malmö FF. Foto: TT Nyhetsbyrån

Men några mer mål på Olympia lär det inte bli. Istället är planen att han ska jobba som en av många ledare i klubbens ungdomssektion och för HIF-akademin. Alvar Santos ska också var delaktig i klubbens sociala arbete.

– Han är en fantastisk och ödmjuk kille och kommer att bli en vitamininjektion för oss. Det är väldigt roligt att han återvänder och han ser fram emot det, säger Mats-Ola Schulze.

Mats-Ola Schulze, klubbdirektör i Helsingborgs IF. Foto: Winnie Gravlund/SVT

Ordnar träningsläger i sommar

Under tiden har Brasilien har Alvaro Santos startat upp en egen fotbollsskola som fostrar nya talanger och ger ungdomar en väg undan kriminalitet. Till sommaren bjuder HIF-ikonen in några av sina spelare till ett träningsläger med HIF:s ungdomslag.

– Då hoppas vi kunna få flera nya spelare som kan bli intressanta för oss i framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.